Dag van het Landschap 2016

Traditiegetrouw organiseren Brabants Landschap en IVN op Tweede Paasdag, maandag 28 maart, gratis wandelexcursies door de natuur. Kom mee naar buiten op Tweede Paasdag, dan vieren we het voorjaar!

Dit jaar valt de Dag van het Landschap zeer vroeg; bomen zitten nog in de knoppen en het kan zelfs nog ´s nachts vriezen. Toch zie je de eerste tekenen van het prille voorjaar. Wintergasten trekken zich terug naar het Noorden en onze broedvogels zijn al vroeg uit de veren om een nestje te bouwen. Beleef het vroege voorjaar en wel op Tweede Paasdag! De wandelingen starten om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur en duren anderhalf uur. Deelname is gratis en leuk voor volwassenen en kinderen. Reserveren is niet nodig.

10 wandellocaties in Brabant
De wandelingen vertrekken vanuit tien locaties in Brabant. Van West naar Oost zijn dit Zoomland in Bergen op Zoom, De Pannenhoef in Rijsbergen, Pompveld in Babyloniënbroek, de Regte Heide in Riel, De Mortelen in Oirschot, Landgoed Heeswijk in Heeswijk-Dinther, Landgoed Haanwijk in Sint-Michielsgestel, Nuenens Broek in Nuenen en Weerterbos-Hugterheide in Nederweert (Limburg). Meer informatie over de locaties en het excursieprogramma is te vinden op www.dagvanhetlandschap.nl.
Speciaal voor de ‘vroege vogels’

Ook aan de vroege wandelaars is gedacht. Op een aantal plekken organiseren we een ‘vroege vogel’ excursie. Vergeet je verrekijker niet!
Op www.dagvanhetlandschap.nl is binnenkort informatie te vinden over het programma en de locaties waar een ‘vroege vogel’ excursie georganiseerd wordt.